dimecres, 9 de juliol del 2014

SEGONA SETMANA

Durant la segona setmana ens va visitar el doctor STRAFOLARIUS per primer cop!!! Ai... aquest doctor és un desastre, ho perd tot i mai se'n recorda com ha de fer els seus experiments !!! Ens va dir que durant aquesta setmana hauríem de fer experiments amb L'AIGUA !!!
Mireu...


I així ho hem fet!! Experiments i manualitats amb aigua:

EXPERIMENTS:
Polos de gel: exprimir taronges, posar el suc en un got, tirar colorant alimentari per canviar-li el color i posar-ho al congelador.
Aigua amb color: com podem donar-li color a l'aigua? L'aigua té color?
Bombolles de sabó: com podem fer bombolles de sabó si només tenim aigua en un got?
Tensió superficial de l'aigua: Omplim un plat d'aigua i afegim una fina capa de pebre de tal manera que es quedi flotant sobre la superfície. A continuació, amb unes gotes sabó al dit, el posem a dins el plat i observem com reacciona la capa de pebre enfront el sabó. Al posar unes gotes de sabó al dit i tocar la capa de pebre, el que es pot observar és com la capa de pebre es separar. Això és degut a que quan entra en contacte el sabó amb la pebre, es trenca la  tensió superficial. 

MANUALITATS

Làmpada de lava: en un pot de vidre hi tirem aigua per la meitat i posem unes gotes de colorant per donar-li color. Després afegim oli l'altre meitat del pot, tirem una pastilla efervescent i observem què passa. La pastilla efervescent es desfà i fa que l'aigua de color es barregi amb l'oli fent unes bombolles molt xules de veure.
- Pintura amb aigua: amb un bastonet de les orelles vam fer uns dibuixos molt originals. Observem que quan posem aigua a la pintura, els colors són més "fluixos" més càlids.


SEGONA SETMANA on PhotoPeach Experiments on PhotoPeach

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada